Uutisia Swerockilta

 

 

Swerockille uusi pohjoismainen toimitusjohtaja

Swerockissa vaihtuu vetovastuu vuodenvaihteessa 2021/2022, kun Mats Norberg aloittaa yrityksen toimitusjohtajana Ruotsissa. Mats ottaa johtaakseen liiketoiminnan, joka on viime vuosina kasvanut voimakkaasti Pohjoismaissa ja ottanut tärkeitä edistysaskeleita täyttääkseen ilmastovaatimukset.

Nimityksiä Swerockin organisaatiossa

Swerockilla on tehty nimityksiä valmisbetoni- ja kiviainesliiketoimintaan Pohjanmaalle ja Länsi-Suomen alueelle 1.3. ja 1.4.2021 alkaen.

Juha Arvolasta Swerock Oy:n toimitusjohtaja 1.9.2020

Juha Arvola on nimitetty Swerock Oy:n toimitusjohtajaksi 1.9.2020 alkaen.

Paikallinen toimija. Pohjoismainen kattavuus.

YIT:n Pohjoismaiden päällystys- ja kiviainesliiketoiminnan hankinnan myötä Peab vahvistaa rooliaan pohjoismaisena yhteiskuntarakentajana. Toimintamme laajenee useille uusille paikkakunnille ja saamme 1 700 uutta työtoveria, jotka sijoittuvat Swerockin ja Peab Asfaltin katon alle. Tämän lisäksi saamme entistä paremmat edellytykset uusien, kestäv...

Peab vahvistaa liiketoimintaansa Pohjoismaissa

Keskiviikosta 1.4. alkaen Peabilla aloittaa yhteensä 1 700 uutta työntekijää. Ostamalla YIT:ltä sen Pohjoismaiden päällystys- ja kiviainesliiketoiminnan, Peab kasvattaa pohjoismaista liiketoimintaansa erityisesti Suomessa ja Norjassa. Tanskasta tulee päällystysliiketoiminnan myötä Peab-konsernille uusi liiketoiminta-alue.

3.4.2020

TIEDOTE

1.4.2020

Peab kasvaa Pohjoismaissa

Lehdistötiedote

2020-04-01

 

 

Peab vahvistaa liiketoimintaansa Pohjoismaissa

 

Keskiviikosta 1.4. alkaen Peabilla aloittaa yhteensä 1 700 uutta työntekijää. Ostamalla YIT:ltä sen Pohjoismaiden päällystys- ja kiviainesliiketoiminnan, Peab kasvattaa pohjoismaista liiketoimintaansa erityisesti Suomessa ja Norjassa. Tanskasta tulee päällystysliiketoiminnan myötä Peab-konsernille uusi liiketoiminta-alue.

 

YIT:n Pohjoismaiden päällystys- ja kiviainesliiketoiminnan hankinta vahvistaa Peabin roolia Pohjoismaisena yhteiskuntarakentajana. Yrityskaupan ansiosta toiminta laajenee useille uusille paikkakunnille Pohjoismaissa ja 1 700 uutta työntekijää siirtyy Peabin palvelukseen. Tämän lisäksi tuotantokapasiteetti kasvaa 63 asfalttiaseman ja noin 200 kiviaineksen ottoalueen ansiosta.

YIT:ltä ostettu liiketoiminta integroidaan Peab Asfaltin ja Swerockin yhteyteen. Peab Asfalt aloittaa toimintansa nyt myös Suomessa ja Tanskassa.

– Toimintamme laajentuessa useille uusille paikkakunnille neljässä Pohjoismaassa meistä tulee kokomme, vahvuutemme ja osaamisemme myötä johtava päällystysalan yritys. Yrityskauppa antaa upeita synergia- ja kehittämismahdollisuuksia asfaltin valmistukseen, levittämiseen ja kierrätykseen. Haluamme tehdä töitä mm. ECO-asfaltin kanssa kaikissa maissa, kertoo Håkan Jacobsson, Peab Asfalt AB:n toimitusjohtaja.

 

– Luomme yhdessä edellytyksiä paikalliselle yhteistyölle Peabin ja asiakkaiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa kaikissa Pohjoismaissa. Osaavien työntekijöiden ja strategisesti sijaitsevien kiviaineksen ottoalueiden avulla, meidän on mahdollista kehittää Peabin ja Swerockin toimintaa edelleen painottaen kestävää liiketoimintaa. Tulemme panostamaan voimakkaasti Kiviaines-, Valmisbetoni- ja Kierrätysliiketoiminnan edelleen kehittämiseen ollaksemme johtava toimija Pohjoismaissa. Pääsemme pian toivottamaan uudet työntekijämme tervetulleeksi, sanoo Håkan Wifvesson, toimitusjohtaja, Swerock AB.

 

Lisätiedot:

Kajsa Jacobsson, lehdistöpäällikkö, Peab AB, tel. +46 725 33 34 84,

kajsa.jacobsson@peab.se

 

Peab-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä. Se työllistää Pohjoismaissa 14 000 henkeä. Konsernin toiminta on jakautunut neljään liiketoiminta-alueeseen; rakentaminen, kiinteistökehitys, infrarakentaminen sekä teollisuus. Peab-konsernin liikevaihto on 5.1 miljardia euroa. Konsernin osake noteerataan Tukholman pörssissä. www.peab.fi

.

 

Tiedote 27.3.2020

EU-komissio hyväksyi Peabin ja YIT:n Pohjoismaiden päällystys- ja kiviainesliiketoiminnan kaupan

 

Peab on saanut EU-komissiolta hyväksynnän (vaihe 1) viedä loppuun YIT:n Suomen, Norjan, Tanskan ja Ruotsin päällystys- ja kiviainesliiketoiminnan kaupan. Yrityskauppa suoritetaan loppuun 1 huhtikuuta 2020 ja liiketoiminta siirtyy Peab-konserniin kyseisestä päivästä alkaen.

Yrityskauppa kasvattaa Peabin läsnäoloa ja tarjontaa Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Samalla Peab aloittaa päällystysliiketoiminnan Suomessa ja Tanskassa. Peab saa ainutlaatuisen aseman ja markkinajohtajuuden tässä liiketoiminnassa Pohjoismaissa. Hankinnan myötä teollisuustoiminnan merkitys kasvaa konsernissa. Laajempi maantieteellinen liiketoiminta-alue merkitsee pienempää herkkyyttä suhdannevaihteluille ja kasvattaa konsernin vakautta. Sen lisäksi luodaan edellytyksiä toiminnan edelleen laajentumiselle ja muun toiminnan, kuten kierrätyksen ja betoniliiketoiminnan kehittämiselle.

– Olemme iloisia saatuamme EU-komissiolta hyväksynnän ja voidessamme siten toivottaa uudet kollegamme Suomessa, Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa Peab-konserniin. Saamme paljon osaamista tältä tärkeältä toiminta-alueelta, voimme oppia paljon toisiltamme. Tämän kaupan myötä otamme tärkeän askeleen kohti vahvempaa paikallista läsnäoloa ja kehitämme toimintaamme paikallisena yhteiskuntarakentajana, sanoo Peabin konsernijohtaja Jesper Göransson

Peab on tänä päivänä johtava toimija asfaltin valmistuksessa ja päällystystoiminnassa sekä kiviainesliiketoiminnassa Ruotsissa ja Norjassa. Tällä YIT:n vastaavan liiketoiminnan ostolla Peabin toiminta laajenee nyt Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Tanskassa. Kaupan myötä noin 1700 työntekijää siirtyy Peabin palvelukseen. Yrityskauppa sisältää noin 200 strategisesti sijoittunutta kiviaineksen ottopaikkaa jalostuskalustoineen ja 63 asfalttiasemaa Pohjoismaissa. Ostetun liiketoiminnan liikevaihto oli 6 005 MSEK vuonna 2018 ja oikaistu käyttökate 240 MSEK.

Yrityskauppa julkistettiin 4 heinäkuuta 2019 ja suoritetaan loppuun 1 huhtikuuta 2020.

Liiketoimi on yhdistelmä osake- ja liiketoimintakauppaa, jonka arvon odotetaan nousevan noin 3 miljardiin kruunun velattomaan kauppahintaan. Kauppahinnan rahoitus on järjestetty kokonaisuudessaan.

Lisätiedot:

Juha Hartomaa, IR-chef Peab, mob.+44 725 33 31 45

9.9.2019

Organisaatiomuutoksia

Ruotsissa Swerock AB on jo aiemmin aloittanyt ns. Recycling-toiminnan. Suomessa Swerock Oy alkaa kehittää kierrätystoimintaa, jota Juha Rajala ryhtyy kehittämään. Hän luopuu Länsi-Suomen alueen valmisbetonin tuotannon johtamisesta, mutta vastaa edelleen koko yhtiön kiviainestoiminnasta ja kalustoasioista.

Länsi-Suomen aluepäällikkö Jani Lehtinen siirtyy vastaamaan Länsi-Suomen valmisbetonin liiketoiminnasta ja sen henkilöstöstä. Aiemmin hänen vastuullaan on jo ollut tilauskeskukset ja Länsi-Suomen alueen myynti.

 

         

 

 

 

4.7.2019

Peab ostaa YIT:n Pohjoismaiden päällystys- ja kiviainesliiketoiminnan

Peabin konsernijohtaja Jesper Göransson ja YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas kaupan allekirjoittamishetkellä.

20.6.2019

Peab-seminaari Forum Marinumin tiloissa Turussa

Myös swerockilaisia osallistui Aurajoen rannalla järjestettyyn tilaisuuteen.

10.6.2019

Betoniko hiilinielu? KiviFaktaa - äänenkantajina toimivat Tiina Kaskiaro Rakennustuoteteollisuus ry:stä ja Jussi Mattila Betoniteollisuus ry:stä. He puolustavat hyvää rakentamista, reilua kilpailua ja toimialan suomalaisia työpaikkoja.

Swerock Oy:n toimitusjohtaja Juha Helin:
"Alla linkki animaatioon CO2 –päästöstä ja sen yhteydestä betonirakentamiseen. CO2 –päästöt ja ilmastonmuutos ovat olleet viime aikoina paljonkin puheenaiheena hiilinielujen ja metsän käytön yhteydessä. Usein ei tiedosteta, miten betoni ja sen raaka-aineet ympäristön kanssa toimivat. Suurelle yleisölle on valitettavasti saattanut syntyä käsitys, että betoni olisi jollain tavalla ympäristölle haitallista."

Käythän katsomassa KiviFaktan animaation!

 

15.4.2019

Swerockin Tampereen Lahdesjärven betonitehtaalta aloitettiin 12.4.2019 betonitoimitukset asiakkaillemme.

Sweockin toinen betonitehdas Pirkanmaalla palveluksessanne.

31.3.2019

Ylöjärven betonitehtaalta toimitettiin ensimmäiset betonit asiakkaallemme 19.3.2019.

Swerock Oy Pirkanmaalle

9.1.2019

Swerock Oy laajentaa toimintaansa Pirkanmaan alueelle.

Tehdas sijaitsee Ylöjärven kunnassa Soppeentiellä, josta on hyvät yhteydet niin Tampereen, Kurun, Nokian kuin Vaasankin suuntaan. Tehdas on tuliterä ja volyymiltaan erittäin tehokas sisältäen muun muassa 3,0 m3 kaksoisaksiaalimyllyn, jolla saavutetaan paras betonimassan sekoitusteho ja korkea kapasiteetti. Betonitehtaalta voidaan toimittaa kaikkia betonilaatuja jokaisena vuodenaikana.

Betonimassan sideaineena tullaan käyttämään CEM I –luokan puhdasta sementtiä, kiviaineksena luonnonsoraa ja lisäaineina asiakkaan rakenteen, vallitsevan säätilan ja valutavan edellyttämiä ja parhaiten toimivia tuotteita. Näin saamme Pirkanmaan asiakkaillemme betonimassan joka on laadultaan ylivoimaista.” sanoo Swerockin Pirkanmaan ja Pohjanmaan myyntipäällikkö Petri Kuutti.

Swerockin toisen Pirkanmaan valmisbetonitehtaan, joka rakennetaan Tampereen Lahdesjärvelle, asennus alkaa tammikuun lopulla. Lahdesjärven tehtaalta on hyvät yhteydet Pirkkalan, Lempäälän, Kangasalan kuin Tampereenkin suuntaan. Ylöjärven tehdas aloittaa betonimassan toimitukset helmikuussa ja Tampereen tehdas maaliskuussa. Swerockin Pirkanmaan betonitehtaiden tehdaspäällikkö Petri Harjula toteaa kymmenien vuosien kokemuksellaan:Tuleva Tampereen betonitehtaamme on identtinen Ylöjärven tehtaan kanssa, joten henkilöstömme hallitsee kummankin käytön. Vihdoinkin myös Pirkanmaalla asiakkaiden on mahdollista saada samalla ominaisuuksilla betonimassaa kahdelta tehtaalta.”  

Lisätietoa Pirkanmaan betonitehtaista ja toimituksista kertovat Petri Kuutti p. 0400 227 424, petri.kuutti@swerock.fi ja Petri Harjula p. 040 684 0737, petri.harjula@swerock.fi.

Kuvassa Swerockin uusi betonitehdas asennettavana Ylöjärvellä.

13.3.2019

Peab juhlii 60-vuotista syntymäpäiväänsä tänään 13.3.2019, jolloin myös kaikilla Swerockin toimipisteillä maistellaan juhlakakkua.

Tästä voit käydä katsomassa Peabin vaiheista tehdyn juhlavideon.

Peab 1959-2019 - Swerock

Alla swerockilaisia Vaasan ja Lapuan toimipisteillä viettämässä juhlahetkeä.

Pohjanmaan swerockilaisia juhlakakun äärellä - Swerock.jpg

Blominmäen jätevesipuhdistamon poistoilmapiippu

10.12.2018

Tarkkaavaisimmat ovatkin jo huomanneet, että Espoon Blominmäkeen on syntynyt uusi betoninen maamerkki. Betoni toimitettiin Swerockin Espoon betonitehtaalta. Betoninen poistoilmapiippu näkyy sekä Kehä III:lta että Turun moottoritieltä.

Jätevesipuhdistamon poistoilmapiippu valettiin liukuvalutekniikalla. Piipun valu alkoi ma 12.11.2018 klo 7.00 ja sitä jatkettiin keskeytymättömänä 3-vuorotyönä viikoittain aina lauantaiaamuihin saakka. Viikonloppukatkon aikana muotti puhdistettiin sekä suoritettiin seuraavan viikon valmistelevat työt. Valu kesti kokonaisuudessaan neljä viikkoa. Piipun valunopeus oli n. 1,5m3/h ja nousunopeus n. 21-23 cm/h.

Piippu valmistui 6.12. n. klo 1.00.

Näkyvyyttä on saatu myös uutisissa: https://www.mtv.fi/sarja/uutisklipit-33001002004/keha-kolmosen-varteen-ilmestyi-korkea-torni-talta-se-nayttaa-1020986

Swerockin uusin betonitehdas sijaitsee Espoossa

25.6.2018

Ensimmäiset betonikuormat toimitettiin asiakkaillemme 7.6.2018.

Alla näkymää betonitehtaalta ja oikealla betonitehtaan vastaava Mikko Könnilä.

Swerockin uusin betonitehdas EspoossaMikkö Könnilä, Swerock Espoo

Swerock tehostaa toimintaansa pääkaupunkiseudulla

11.5.2018

Espoossa on aloitettu uuden valmisbetonitehtaan pohjan rakentaminen.  Tuotantokapasiteetiltaan 85m3/h olevan tehtaan arvioidaan olevan täydessä toiminnassa kesäkuussa 2018

Swerockin tuleva Espoon betonitehdas rakenteilla

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivustoon hyväksyt evästeiden käytön.