Betonin laadunvalvontaa työmaalla ja laboratoriossa

Me Swerockilla valvomme, että valmistamme betonia kaikkien standardien mukaisesti. Määritämme esimerkiksi betonin notkeuden ja lujuuden. Voimme taata, että Swerockin valmisbetoni on määräykset ja vaatimukset täyttävä tuote. Voimme myös tarjota mitattua dataa tuotteesta asiakkaalle, esimerkiksi tuotteen notkeuden ja lujuuden.

Betonin rasitusluokka, lujuusluokka ja notkeusluokka

Betonin laadunvalvonnassa seurataan tarkasti betonin rasitusluokkaa, lujuusluokkaa sekä notkeusluokkaa. EN-standardi ja kyseisen rakennuksen tai käyttökohteen suunnittelija määrittävät, mitä luokkia kyseisen kohteen valmisbetonin tulee täyttää. Notkeusluokan määrittelee itse tilaaja.  

Betonilaadun monipuolista valvontaa

Valmistuksen laadunvalvonnan lisäksi teemme työmaavalvontaa ja voimme työmailla tarjota lämpötilanseurantaa, lujuudenkehityksen seurantaa, koekappaleiden valmistusta, ilmamäärän mittauksia, kuivumisarvioita sekä tuotesuunnittelua yhteistyössä asiakkaan kanssa. Meiltä asiakas saa tarvittaessa kuivumisaikalaskelmat, otathan siitä meihin yhteyttä.

Swerockin betonin tehdassertifikaatit ja varmennustodistukset

Vaikka betoni ei ole CE-merkitty tuote, betonissa käytetyt materiaalit ovat. Betonin laatua ohjataan ja standardeja valvotaan tehdassertifikaatein ja varmennustodistuksin. Löydät ne täältä.

Kaikki betonitehtaamme kuuluvat kolmannen osapuolen valvontaan. Yrityksellemme on myönnetty laajennettu itsetestausoikeus betoninpuristuslujuuden testaamiseen omassa keskuslaboratoriossamme. Tytäryhtiömme akkreditoitu betonilaboratorio sijaitsee Swerock Ab:n tiloissa Ruotsissa.

Valmisbetonin käyttöturvallisuustiedote

Swerockin valmisbetonin eli tuoreen betonimassan käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006,2020/878 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien rekisteröinnistä, arvioinnista, lupamenettelyistä ja rajoituksista), liitteen II vaatimukset. Tutustu siihen täältä.

Ympäristöystävlllinen ECO-Betoni

Betoni on tärkeä materiaali kestävälle rakentamiselle. Kehitämme jatkuvasti materiaaleja ja prosesseja ympäristövaikutusten minimoimiseksi ja oikean tuotteen ja ratkaisun löytämiseksi asiakkaalle. Lanseerasimme Suomessa ECO-Betonin, joka vähentää rakentamisen hiilijalanjälkeä merkittävästi. Lue lisää ECO-Betonista täältä.

 

Kysyttävää betonin laadunvalvonnasta Swerockilla?

Ota yhteyttä sähköpostitse tästä.

Tehdassertifikaatit ja varmennustodistukset

Tästä löydät tehtaidemme varmennustodistukset ja tehdassertifikaatit.

Betonin tilausohjeita

Ohjeistusta muun muassa tilauksen tekemiseen, betonin käsittelemiseen ja betonirakentamiseen.

Laadunvalvonta Swerockilla

Jesse Junnila

Tuote- ja kehityspäällikkö, Länsi-Suomi ja Pirkanmaa

Puhelin: +358 44 011 1024
Sähköposti: jesse.junnila@swerock.fi

Niklas Stenroos

Laatuinsinööriharjoittelija, Etelä-Suomen alue

Puhelin: +358 44 011 1004

Toni Kakko

Laatuinsinööri, Länsi-Suomen alue

Puhelin: +358 44 011 4039
Sähköposti: toni.kakko@swerock.fi

Heidi Viitamäki

Laatuinsinööriharjoittelija, Pirkanmaan alue

Puhelin: +358 40 7255 383