Pohjoismaiden suurin toimija tuo markkinoille hiilidioksidipäästöjä ratkaisevasti pienentävän, jopa puolittavan ECO-Betonin

Swerock on Pohjoismaiden suurin kiviaines- ja valmisbetonitoimittaja. Suomessa Swerockilla on alan laajin tarjoama avolouhinnasta valmisbetoniin ja sen myötä oma, laadukas kiviaines betonin raaka-aineena. Olemme ensimmäisten joukossa lanseeranneet ympäristöystävällisemmän betonin Ruotsissa vuonna 2019. Nyt tuomme myös Suomen markkinoille ECO-Betonin, joka voi jopa puolittaa betonin hiilidioksidipäästöt. Swerockilla on käytössä kolmannen osapuolen verifioimat arvot CO2-laskennassa.

Betonilla on suuri ympäristövaikutus, josta 80-90 % tulee sementistä. Sementti tuottaa jopa 7-8 % maailman päästöistä. Korvaamalla osa sementistä masuunikuonalla voidaan ilmastopäästöjä pienentää merkittävästi.

ECO-Betoni on vähintään yhtä kestävää kuin tavallinen betoni, mutta päästöt ovat jopa puolet pienemmät. CO2-päästölaskelmissa on käytössä kolmannen osapuolen verifioimat arvot. ECO-Betonissa tällä hetkellä käytettävä masuunikuonajauhe on kokonaan terästeollisuuden sivutuotetta, eikä mitään neitseellistä materiaalia sementtiin lisätä. Konseptia kehitetään edelleen.

”Swerock panostaa paljon kestävään kehitykseen ja hiilijalanjälkeä pienentäviin innovaatioihin. ECO-Betoni on hyvä esimerkki tuotekehitystyöstä, jolla on todella merkitystä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen”, toteaa Juha Arvola, Swerockin Suomen maajohtaja.

Uutta ECO-Betonia on saatavissa kaikilta Swerockin toimialueilta.

 

Lisätietoja:

Aluejohtaja Pekka Haapimaa, Swerock Oy

pekka.haapimaa@swerock.fi, 044 011 1008

 

Viestintä- ja markkinointijohtaja Ritva Mäenpää

ritva.maenpaa@peab.fi, 050 63 145

Lue lisää

ECO-Betoni

ECO-Betonissa osa sementistä on korvattu terästeollisuuden sivuvirroista saatavalla masuunikuonajauheella, mikä vähentää betonin hiilidioksidipäästöjä jopa 50 %. Uuden ekobetonin ansiosta voit siis pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä merkittävästi. Lue lisää!