Swerockille uusi toimitusjohtaja vuoden vaihteessa – Mats Norberg haluaa kehittää pohjoismaista perspektiiviä

Mats Norberg on vuodenvaihteesta alkaen Swerockin uusi toimitusjohtaja. Hän on aiemmin työskennellyt NCC:llä liiketoimintajohtajana vastuualueenaan maanrakennusliiketoiminta Pohjoismaissa.

Mats Norberg on syksyn aikana tutustunut Swerockin liiketoimintaan ottaakseen toimitusjohtajan tehtävät hoitaakseen heti 1. tammikuuta 2022 alkaen.

– Toivon voivani auttaa kokemukseni myötä nyt, kun otamme seuraavan askeleen Swerockin kehityksessä luodaksemme todellista hyötyä siitä, että olemme suuri pohjoismainen toimija, hän sanoo ja korostaa, että pohjoismainen perspektiivi on yksi ydinkysymyksistä.

Swerock, maan suurin rakennus- ja infrarakennusalan materiaalien ja palvelujen toimittaja, saa nyt rakennetta ja järjestystä arvostavan toimitusjohtajan, joka ei pidä ”umpimähkään ampumisesta”. mats Norberg on diplomi-insinööri, joka on jopa opiskellut yritystaloutta Uppsalan yliopistossa ja jota kiinnostaa toimitusjohtajan tehtävässä nimenomaan johtamisen ja taloudellisen vastuun yhdistelmä.

Kestävä kehitys on tärkeä kysymys koko Peab-konsernille.  Mats Norberg arvioi haasteita olevan monia ja ne ovat vaikeita.

– Swerock jatkaa kehityksen kärjessä, mutta on monta muuttujaa ja riippuvuutta, joita pitää ymmärtää ja arvioida, sanoo hän.  Swerock toimii rakennusalan siinä osassa, jolla on suuret mahdollisuudet vaikuttaa, ja niin me tietenkin teemme. Meillä on myös vastuu selvittää ympäröivälle maailmalle mitä teemme ja miten voimme auttaa toimialaa tekemään ilmaston kannalta viisaita valintoja. 

Mats Norberg toivoo, että julkiset hankkijat ja suuremmat asiakkaat alkavat asettaa tiukempia vaatimuksia ostamilleen raaka-aineille ja tuotteille.

– Swerockilla on jo sekä ECO-Betoni och ECO-Kiviaines. Se on hyvä pohja jatkokehitykselle.

Syksyn valmistautumisen aikana Mats Norberg on saanut erittäin hyvän käsityksen Swerockin henkilöstöstä. 

– Olen tavannut kaikkialla mukavia kollegoja, joilla on valtavan paljon osaamista ja suuri ammattiylpeys. Se tuntuu sekä turvalliselta että ilahduttavalta. Oikeiden ihmisten ja hyvin tehdyn suunnitelman kanssa onnistumme tekemään mitä vaan.

Niclas Winkvist, Swerock AB:n hallituksen puheenjohtaja, on tyytyväinen Mats Norbergin valintaan  Karl-Gunnar Karlssonin seuraajana toimitusjohtajan tehtävässä.

– Mats Norbergilla on laaja kokemus alalta, ja hän on työskennellyt useissa johtotehtävissä, mm. päällystyksen ja maanrakennuksen saralla. Sillä tulee olemaan suuri merkitys Swerockin tulevaisuudelle.  

Mats Norberg johtaa pohjoismaista liiketoimintaa yhdessä eri maiden vastuuhenkilöiden kanssa:

Juha Arvola, Suomen Swerock

Stefan Axelsson, Ruotsin Swerock

Joar Caspersen, Norjan Swerock

Ajankohtaista

Lue lisää uutisia ja ajankohtaisia artikkeleita Swerockista!