EU-komissio hyväksyi Peabin ja YIT:n Pohjoismaiden päällystys- ja kiviainesliiketoiminnan kaupan

Lehdistötiedote 27.3.2020

Peab on saanut EU-komissiolta hyväksynnän (vaihe 1) viedä loppuun YIT:n Suomen, Norjan, Tanskan ja Ruotsin päällystys- ja kiviainesliiketoiminnan kaupan. Yrityskauppa suoritetaan loppuun 1 huhtikuuta 2020 ja liiketoiminta siirtyy Peab-konserniin kyseisestä päivästä alkaen.

Yrityskauppa kasvattaa Peabin läsnäoloa ja tarjontaa Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Samalla Peab aloittaa päällystysliiketoiminnan Suomessa ja Tanskassa. Peab saa ainutlaatuisen aseman ja markkinajohtajuuden tässä liiketoiminnassa Pohjoismaissa. Hankinnan myötä teollisuustoiminnan merkitys kasvaa konsernissa. Laajempi maantieteellinen liiketoiminta-alue merkitsee pienempää herkkyyttä suhdannevaihteluille ja kasvattaa konsernin vakautta. Sen lisäksi luodaan edellytyksiä toiminnan edelleen laajentumiselle ja muun toiminnan, kuten kierrätyksen ja betoniliiketoiminnan kehittämiselle.

– Olemme iloisia saatuamme EU-komissiolta hyväksynnän ja voidessamme siten toivottaa uudet kollegamme Suomessa, Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa Peab-konserniin. Saamme paljon osaamista tältä tärkeältä toiminta-alueelta, voimme oppia paljon toisiltamme. Tämän kaupan myötä otamme tärkeän askeleen kohti vahvempaa paikallista läsnäoloa ja kehitämme toimintaamme paikallisena yhteiskuntarakentajana, sanoo Peabin konsernijohtaja Jesper Göransson

Peab on tänä päivänä johtava toimija asfaltin valmistuksessa ja päällystystoiminnassa sekä kiviainesliiketoiminnassa Ruotsissa ja Norjassa. Tällä YIT:n vastaavan liiketoiminnan ostolla Peabin toiminta laajenee nyt Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Tanskassa. Kaupan myötä noin 1700 työntekijää siirtyy Peabin palvelukseen. Yrityskauppa sisältää noin 200 strategisesti sijoittunutta kiviaineksen ottopaikkaa jalostuskalustoineen ja 63 asfalttiasemaa Pohjoismaissa. Ostetun liiketoiminnan liikevaihto oli 6 005 MSEK vuonna 2018 ja oikaistu käyttökate 240 MSEK.

Yrityskauppa julkistettiin 4 heinäkuuta 2019 ja suoritetaan loppuun 1 huhtikuuta 2020.

Liiketoimi on yhdistelmä osake- ja liiketoimintakauppaa, jonka arvon odotetaan nousevan noin 3 miljardiin kruunun velattomaan kauppahintaan. Kauppahinnan rahoitus on järjestetty kokonaisuudessaan.

Lisätiedot:

Juha Hartomaa, IR-chef Peab, mob.+44 725 33 31 45

Ajankohtaista Swerockilla

Lue täältä uutisia ja ajankohtaisia artikkeleita Swerockista