Turvahiekka & turvasora leikkialueille

Turvahiekkaa ja turvasoraa leikkikentille, tutustu tuotteeseemme.

Turvahiekan käyttökohteet

Turvasoraa ja turvahiekkaa käytetään leikkialueiden päällysteenä vaimentamaan putoamisesta aiheutuvia iskuja. Turvahiekka soveltuu hyvin esimerikiksi kiipeilytelineiden ja keinujen alustoihin. Turvahiekka ja turvasora on seulottua soraa, josta hienoin aines on pesty pois.

Turvasorakerroksen tulee olla riittävän paksu halutun iskunvaimennuksen saavuttamiseksi. Yleensä kerrospaksuuden on oltava vähintään 300 mm. Voit testata leikkialueiden alustan kovuutta ja paksuutta vanhoilla ja uusilla leikkipaikoilla pitkällä ohuella piikillä. Jos piikki uppoaa soraan helposti, toimii sora todennäköisesti hyvin turvasorana.

Turvahiekan ominaisuudet

Turvasora on murskaamatonta seulottua someroa, josaa ei ole mukana hienointa kiviainesta. Turvasoran tärkein vaatimus on, että se ei tiivisty. Sen tulee aikaa myöten pysyä irtonaisena ja pehmeänä. Turvasora ei jäädy helposti, koska se läpäisee hyvin vettä.

Saatavilla olevat raekoot

Raekoko (mm)

1-5 

1-8 

Ota yhteyttä

Kiviainesmyynti

Alueellisten myyntipalveluidemme yhteystiedot löydät täältä, ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

Jätä tarjouspyyntö

Lähetä meille tarjouspyyntö täältä ja olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

Kaikki kiviainestuotteemme

Meiltä saat kiviainekset kaikkeen rakentamiseen. Tarjoamme myös avolouhinta-, murskaus- ja seulontapalveluita ympäri Suomen. Lue lisää!